Редактор: e-mail: кадър bTVМоже би нашите управляващи гледат дали другите държави са

...
Редактор: e-mail: кадър bTVМоже би нашите управляващи гледат дали другите държави са
Коментари Харесай

Медицинско право: При нежелана реакция от ваксина отговорност може да носи лекарят, държавата или производителя

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Може би нашите ръководещи гледат дали другите страни са приравнили антигенните проби с PCR, с цел да създадат това. Това разяснява в ефира на bTV юристът по здравно право Мария Шаркова. Няма европейско условие, а единствено рекомендация за това, посочи тя.

Приравняването на двата теста значи, че тези с позитивен бърз тест също би трябвало да се изолират и карантинират, както и контактните с тях. Лекарите, които са открили такива случаи са задължени да осведомят РЗИ, акцентира Шаркова.

Все още няма точна и съответна информация дали слагането на ваксина против ковид ще е с осведомено единодушие. Понеже обаче тя не е наложителна, се допуска, че който пожелае да се имунизира, се е срещнал с описанието ѝ и възможните странични резултати. При нежелана реакция отговорност могат да носят лекарят, страната или компанията производител. Това зависи от това по каква причина се е появила реакцията – от неточност при слагането, при съхранението и превозването, или в случай че тя не е разказана в характерността. Мит е, че елементарен жител не може да съди фармацевтична компания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР